اخیرا انجمن فولاد اروپا (EUROFER) در راستای تولید محصولات فولادی بدون سوخت‌های فسیلی (فولاد سبز) استقبال کرده است. این برنامه حاوی 60 پروژه سبز برای کاهش میزان دی اکسید کربن منتشر شده در هوا تا سال 2030 می‌شود. طی طرحی پیشنهادی EUROFER ، انتشار کربن را تا 50 میلیون تُن تا 7 سال آینده کاهش خواهد داد که در مقایسه با سال  1990 ، به میزان سوم بیشتر شده است. طرح خنثی کردن کربن تا سال 2050، در دستور کار اتحادیه اروپا قرار دارد. در این طرح پیشنهادی، انجمن فولاد اروپا سه مسیر را روی میز قرار داده است که شامل بهینه سازی کوره‌های بلند فولاد، احیای مستقیم سنگ آهن با استفاده از گاز هیدروژن و احیای ذوب می‌شود. در این راستا، مدیر مدیر کل EUROFER، کل بودجه مورد نیاز این پروژه را برابر با 85 میلیارد یورو برآورد کرده است.

فولاد عضو جدایی ناپذیر از زندگی رومزه انسان است و قلب تپنده چرخه اقتصادی کشورهای به شمار می‌رود. اخیرا، انجمن فولاد اروپا (EUROFER)، در راستای تولید محصولات فولادی بدون سوخت‌های فسیلی از اتحادیه اروپا درخواست کرده است تا از 60 پروژه تولید فولاد کم کربن تا سال 2030، حمایت کند.

 مدیر کل انجمن فولاد اروپا در این باره گفت:” فولاد چرخه‌ای کاملا گردشی دارد و 100 درصد تجدید پذیر است؛ در اروپا نرخ 88 درصدی از بازیافت داریم و سالانه با استفاده از بازیافت، از تولید 950 میلیون تُن دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود.”

وی در ادامه افزود:” بیش از 3 هزار و 500 نوع فولاد و 75 درصد فولاد سبک تر از طریق روش سبز در 20 سال اخیر تولید شده اند. این یعنی اگر برج ایفل قرار بود امروز ساخته شود، فقط سوم از فولاد آن زمان استفاده می‌شد.

طرح پیشنهادی انجمن فولاد اروپا، بر اساس یک مطالعه در سال 2013 بوده است که نوآوری در فولادسازی به روش سبز در بخش‌هایی مانند خودرو یا انرژی به همراه داشته و می‌تواند تولید میزان کربن را 6 برابر به طور میانگین کاهش دهد.

تغییرات اقلیمی و کاهش انتشار CO2 مدتی است که در دستور کار فولاد سازان اروپایی قرار گرفته است. در دهه گذشته، تحولات عظیمی در فناوری‌های پیشرفتی برای تولید فولاد صورت گرفته است که انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد و به جای استفاده از مواد مبتنی بر کربن از منابع انرژی تجدید پذیر استفاده می‌شود.

بهینه سازی تولید فولاد در مسیر سبز

انجمن فولاد اروپا برای تولید فولاد سبز 3 مسیر پیشنهادی ارائه داده است:

مسیر اول : کوره بلند بهینه شده که انتشار کربن را از طریق جذب کاهش می‌دهد.

مسیر دوم: احیای مستقیم سنگ آهن با استفاده از گاز یا هیدروژن به جای زغال سنگ است.

مسیر سوم : احیای ذوب است که تبدیل سنگ آهن را به طور مستقیم به فولاد امکان پذیر می‌کند.

 با این حال، انجمن فولاد اروپا معتقد است از سیاست‌های دسترسی به هیدروژن برای جلوگیری از انتشار کربن عقب مانده است.

در این بین، قراضه های آهن نقش مهمی ایفاء می‌کنند، امروزه 43 درصد از تولیدات فولادی اروپا از فولاد بازیافتی در کوره‌های الکتریکی به دست می‌آید. با این حال، در حال حاضر میلیون‌ها تُن فولاد از کشورهای اروپایی با استانداردهای پایین زیست محیطی صادر می‌شود.

در نهایت، اکسل اگرت، مدیر انجمن اروپا اظهار کرد: “بودجه مورد نیاز اجرای این 60  پروژه سبز تا سال 2030، برابر با 85 میلیارد یورو بر آورد شده که از این میزان 31 میلیارد یورو در بخش سرمایه گذاری و 54 میلیارد دیگر مختص به مخارج عملیاتی پروژه است. در مورد انرژی هم، بیش از 150 ترا وات ساعت به برق نیاز است که نیمی از آن برای تولید هیدروژن استفاده نیاز است. این میزان دو برابر بیشتر از مصرف برق سالانه بلژیک است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماتماس با ما
راد فولاد رستاک
برای ارسال پیام کلیک کنید