فولاد در زندگی روزمره‌ی ما کاربرد زیادی دارد ولی معمولا توجهی به آن نمی‌کنیم. با ابزار برش فولاد می توان فولادها را برای کاربردهای مختلف در زندگی برش داده و شکل دهیم. سعی کنید زمان‌هایی که غرق زندگی روزمره هستید، برای مثال درحال آشپزی کردن، به اطراف خودتان نگاهی بیندازید و فولاد را در اشکال مختلف مشاهده کنید تا به اهمیت ابزار برش پی ببرید. نکته‌ی مهم در برش فولاد این است که ابزار برش فولاد مناسب فلز موردنظر را انتخاب کنیم. سختی، مقاومت، کارایی در درجه حرارت بالا، مقاومت در برابر اثرات شیمیایی و ساییدگی، قابلیت انتقال حرارت، ضریب اصطکاک و هزینه‌ی تولید، فاکتورهای مهمی هستند که در انتخاب ابزار برش باید به آن توجه کنیم.

انواع ابزار برش فولاد

فولادهای تندبر:فولاد تندبر که معروف به HSS یا فولاد خشکه هوایی هستند، در دسته‌ی فولادهای ابزاری قرار دارند. این دسته از فولادها برای برشکاری‌های مربوط به رنده‌های برش استفاده می‌شود. 

آلیاژهای ریختنی کبالت: آلیاژهای ریختنی کبالت شامل 2 الی 4 درصد کربن، 14 تا 20% تنگستن، 25 الی 34% کروم و مابقی کبالت هستند. این دسته از آلیاژها به دلیل آن که در درجه‌های حرارتی بالا از سختی زیادی برخوردار هستند و بیشترین مقاومت را نسبت به سایش و خوردگی دارند، از دیرباز تا کنون یکی از بهترین موادها برای ساخت ابزار براده برداری بوده‌اند.

کاربیدها: اصطلاحی که به ترکیب شیمیایی فلز و کربن مربوط می شود، کاربید نام دارد که به سه دسته‌ی سمانته، ریزدانه و پوششی تقسیم می‌گردد. 

سرامیک‌ها و سرمت‌ها: این دسته از ابزارها بیشترین تغییرات را در سال‌های اخیر داشته‌است. اما نکته جالبی که در آن‌ها وجود دارد، قیمت آنهاست. قیمت این ابزارها هرچند که بسیار بالا می‌باشد اما در مقایسه با ابزارهای الماسه‌ای قیمت کمتری دارند. لازم به ذکر است که سرامیک‌ها بسیار سبک و شکننده هستند. همچنین سرعت برشکاری آن‌ها نیز 3 الی 4 برابر بیشتر از ابزارهای کاربید‌ها می‌باشد. 

CBN (نیترید بور مکعبی): پس از الماس‌ها سخت‌ترین ماده‌ای که شناخته شده‌است، بورازون می‌باشد. مهم‌ترین ویژگی‌های آنها خنثی بودن از لحاظ شیمیایی و مقاومت حرارتی بیشتر از الماس‌ها می‌باشد. توصیه می‌شود این دسته از فولادها در ابزار براده‌برداری برای خشن کاری – ابزارهای سختکاری شده – چدن‌های سخت و چائیده به روش متالوژی پودر، پلاستیک و گرافیت استفاده شود. گفتنی است که این دسته از ابزارها قابلیت آن را دارند که بدون استفاده از سیال‌های خنک کننده استفاده شوند؛ اما اگر با این خنک کننده‌ها همراه شود باعث بوجود آمدن نتایج بهتری می‌شود. 

الماس‌ها: سخت‌ترین ماده‌ای که در جهان شناخته شده‌است که میانگین سختی آن حدودا 5 برابر کاربیدهای سمانته است، الماس‌ها هستند. از ویژگی‌های آن می‌توان به سختی بسیار بالا، مقاومت عالی در برابر سایش، قابلیت هدایت حرارتی و انبساط حرارتی بسیار کم اشاره کرد، که باعث شده تا علاوه بر پیدا کردن شباهت ابعادی بسیار عالی، تضمین کننده حصول اندازه‌های دقیق و یکنواخت در قطعه کار و بالا رفتن صافی در سطح نیز بشود. با وجو این تفاسیر، استفاده کردن در ماشین کاری‌های آلیاژی آهنی و چدنی توسط ابزار های الماس توصیه نمی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماتماس با ما
راد فولاد رستاک
برای ارسال پیام کلیک کنید